2020. évi Korányi díj átadása

 

 

A Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma a 2020. évi Korányi díjat

Erdei Jánosnak

ítélte oda

Felsőfokú végzettséget a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola hídépítési és fenntartási szakán szerzett 1979-ben.

Hídépítési és fenntartási tevékenységét a Debreceni Építési Főnökségen kezdte művezetőként, majd 1982. évtől az Épület- és Hídfenntartó Főnökségen folytatta, mint építésvezető.

1988. évben került a Debreceni Vasútigazgatóság Műszaki osztályára műszaki szakelőadóként, ahol jelenleg híd- és alépítményi szakértőként dolgozik. Szakmai tapasztalatát kamatoztatva aktívan részt vesz – a külső cégek munkáját is segítendő – a tervezési és kivitelezési munkák előkészítésében, a tervezés különböző fázisaiban folyamatosan törekszik a tervek és az üzemeltetői elvárások összehangolására.

Rendszeresen publikál a Sínek Világa szakmai folyóiratban.

Szakmai ismereteinek továbbfejlesztése céljából elvégezte a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának Hídépítő szakmérnök képzését és 2010-ben másoddiplomát szerzett.

A mindennapi feladatai mellett olyan jelentős fejlesztési projektekben vett, illetve vesz részt MÁV Zrt. oldali szakmai irányítóként, mint a(z)

  • Záhony I. és II. fejlesztési üteme,
  • berettyóújfalui Berettyó-híd átépítése,
  • az átadott Szajol - Püspökladány vonalszakasz és a jelenleg zajló Püspökladány - Ebes, valamint a csatlakozó Ebes - Debrecen vonalszakaszok átépítése,
  • a most kezdődő, a Debreceni BNW gyár építését támogató Debrecen – Tócóvölgy – Balmazújváros vonalszakasz átépítése.

Mindig fontos volt számára a közúti hidász kollégákkal történő szoros együttműködés, melyet a Kiskörei Tisza-híd egyedülálló jellege miatt a mindennapokban is gyakorolhatott.

Szakmai irányítása alá tartozó munkatársaival szoros, közvetlen kapcsolatot alakított ki, nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás szakmai és emberi kinevelésére. A Hidász munkavezetői és hídvizsgáló tanfolyam oktatójaként a hidász szakma utánpótlásképzésében szervezett módon is részt vett.

Pályafutása során kivette részét a hidász szakma ágazati működését szabályozó előírások, szabályzatok kidolgozásában, véleményezésében.

Szakmai munkájának elismeréseként 2009. évben a Vasút Szolgálatáért bronz fokozatát vehette át.

2010. évben a Vasúti Hidak Alapítvány által alapított szakmai nívódíjat ítélték oda részére, mellyel szintén a szakma iránti elhivatottságát díjazták.

2019. évben a MÁV Zrt. a Vasút Szolgálatáért arany fokozat odaítélésével fejezte ki elismerését az állományában eltöltött 45 év szolgálati időért.

A 46 éven át tartó vasúti hidászat szolgálata, megkérdőjelezhetetlen szaktudása, munkája során tanúsított példamutató helytállása alapján az alapítvány Korányi díjat adományoz.

A pandémiára tekintettel a Korányi-díj oklevelét , és a vele járó pénzösszeget postán kapta meg, az emlékplakettet a XI. Vasút Hidász Találkozó alkalmából vehette át Hajdúszoboszlón, 2021.szeptember 22-én, a Hotel Délibáb konferenciatermében, a professzor úr fiától Dr. Korányi Lászlótól. 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla