Tisztelt Kollégák  !

  

A Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma szeretne őszinte köszönetet mondani az Önök szakmai és erkölcsi támogatásáért. A 2007. évi SZJA 1%-ának felajánlásából Alapítványunk 450.650. Ft bevételhez jutott, amelyért az adományozóknak őszinte köszönetet mondunk. E bevételből támogattuk a "Vasúti hidak a Szegedi Igazgatóság területén" c. könyv kiadási költségeit, valamint a "150 éve épült a szegedi  vasúti Tisza-híd" c. kiállítást.

 

A Vasúti Hidak Alapítvány 2008.évi tevékenységének legfontosabb eredményei a következők:

Az Alapítvány szervezésében az "Újpesti vasúti Duna-híd átépítése" című, 2008. április 15-én megtartott 1 napos konferenciáról szóló beszámoló I. része,- a híd története - a Mérnök Újság 2008. májusi számában, majd a további 10 előadás ismertetése ezen újság 2008.júniusi számában jelent meg.

 

Az Alapítvány 2 fővel vett részt a 2008.áprilisában Bécsben megtartott 2 napos, Betontag konferencián. Részt vettünk és előadást tartottunk a Magyar Mérnöki Kamara által, 2008.október 13-14-én szervezett "Város és folyója" c. nemzetközi konferencián. E konferencián került sor a Korányi-díj 2008. évi átadására, amelynek díjazottja Solymossy Imre, az MSc Kft. műszaki igazgatója lett.

 

A vasúti hidak múltjának és jelenének dokumentálása céljából fotópályázatot írtunk ki, amelynek díjazására 500.ezer Ft-ot különítettünk el. A pályaművek benyújtási határideje 2009. április 30. Ismételten kiírtuk a diplomaterv pályázatot, amely az előjelek szerint a korábbiaknál sikeresebb lesz.

 

A VII. Vasúti Hidász Találkozót 2009.június 24-26 között Kecskeméten, az Aranyhomok Hotelben,  rendezzük meg, mivel a korábban helyszínként tervezett Forrás Hotel tatarozása elhúzódik. A szakmai program összeállítása  befejeződött, 20 szakmai előadást tervezünk, amelyek köre a nemcsak vasúti hídépítést, hanem az azzal  kapcsolatos egyéb szakterületeket (vasúti alépítmény, pályacsatlakozás, vasúttörténet, EU-s problémák, környezetvédelem) is magába foglalja. A részvételi díj magába foglalja többek között a "Vasúti hidak a Szegedi Vasúti Igazgatóság területén" c. szakkönyvet, amely a debreceni, budapesti vasúti hidakról szóló könyv  után a harmadik ilyen jellegű kiadása az Alapítványnak. Az Alapítvány 100.000 Ft-al támogatta a Vasúttörténeti Alapítvány "Százötven éve épült a szegedi vasúti Tisza-híd" c. kiállítását. Az Alapítvány társszervezője a MÁV nyugdíjas hidászok évenkénti rendezvényének.

 

Az Alapítvány www.vashid.hu  internetes honlapján a 2008. évi, valamint a korábbi évek tevékenységéről, rendezvényeiről, fontos eseményeiről szóló információk olvashatók.

Adószámunk: 18456877-2-06, amely a www.vashid.hu honlapunkról is letölthető.

 

Budapest 2009. február 2.

 

        Rege Béla

 a Kuratórium elnöke

Joomla templates by a4joomla