Tisztelt Kollégák !

 

A Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma szeretne õszinte köszönetet mondani a kollégák szakmai és erkölcsi támogatásukért. A 2004. évi SZJA 1%-ának felajánlásából Alapítványunk 337.159 Ft bevételhez jutott, amelyért az adományozóknak õszinte köszönetet mondunk. E bevételbõl Dobra Jánosné kolléganõnek és Vajda Lajos kollégának több évtizedes, elkötelezett vasúti hidász tevékenységéért életmû díjat adományoztunk, továbbá az elsõ közforgalmú vasúti vasbeton híd építésének 100 évfordulója tiszteletére emléktáblát létesítettünk. A Vasúti Hidak Alapítvány 2005.évi tevékenységének legfontosabb eredményei a következõk:

  1. 100 éves a vasúti vasbeton hídépítés Magyarországon” c. konferencia. A rendezvénynek 83 regisztrált résztvevõje volt. A konferencián 7 elõadás hangzott el, amelyek magas színvonalú anyagát külön kiadványban adtuk át a résztvevõknek.
  2. Korányi Imre díj átadása. A díjat 2005. évben a kuratórium egyhangú döntéssel Doskar Ferenc rubin diplomás kollégának itélte oda. 
  3. Dobra Jánosné kolléganõnek és Vajda Lajos kollégának több évtizedes elkötelezett vasúti hidász   tevékenységéért életmû díjat adományoztuk.
  4. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál kezdeményeztük a Sárospataki Bodrog kisvasúti híd ideiglenes védettség alá helyezte.Az eljárás megindították, de az még nem fejezõdött be.
  5. A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyetemi Tanácsánál kezdeményeztük Dr. Korányi Imre professzor szobrának felállítását. Az Egyetemi Tanács a szobor felállításához ez év decemberében hozzájárult, a határozat átvétele után összegyûjtjük akb. 3,5 millió forint létesítési költséget.
  6. Adományok gyûjtése a székelyföldi árvízkárosultaknak. Felhívásunkra Alapítványunk számlájára 246.500 Ft érkezett, amelyet a Máltai Szeretetszolgálatnak átutaltunk.
  7. Emléktábla létesítése és felavatása az elsõ közforgalmú vasúti vasbetonhídnál. A híd tervezõje, Zielinski Szilárd emléktáblájának felavatására 2005. szeptember 10-én, a 100 éves a Nyírvidéki Kisvasút ünnepsége keretében került sor.
  8. VI. Vasúti Hidász Találkozó elõkészítése.

A konferenciát 2006. július 5-7 között Dobogókõn, a Manréza Hotelben tartjuk meg. A helybiztosítás megtörtént.

Az Ön 2005.évi személyi jövedelemadó bevallásának készítésénél lehetõsége van arra , hogy személyi jövedelemadójának 1 %-át Alapítványunk céljaira felajánlja. Az Ön eddigi bizalmát megköszönve számítunk segítségére.

Adószámunk: 18456877-2-06.

Budapest. 2005. december 

     Rege Béla

a Kuratórium elnöke

Joomla templates by a4joomla