2016. évi Korányi díj átadása

 

A Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma a 2016. évi Korányi díjat

Virág Istvánnak

ítélte oda.

A határozat indokolása: Virág István a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskola, Közlekedés Építési Kar, Vasútépítési és Pályafenntartási szakán 1977-ben, Hídépítési és Fenntartási Szakán 1981-ben végzett és szerzett vasútépítési és fenntartási, valamint hídépítési és fenntartási üzemmérnöki oklevelet.

Szakmai pályafutását a MÁV Zrt. Pályafenntartási Főnökség Pápa szervezeténél 1977-ben kezdte, majd áthelyezésre került a Pályafenntartási Főnökség Győr szervezetéhez. Itt már 1978-ban megbízták a hidász mérnöki teendők ellátásával, mint hidász szakaszmérnököt, majd felépítményi szakaszmérnöki beosztásban dolgozott. A ranglétrán előre haladva 1991-től főmérnökként dolgozott, 1998-ban megbízták a Pályafenntartási Főnökség vezetésével, 2001. év végétől osztálymérnöki feladatok ellátása követett. A budapesti Híd és Alépítményi Alosztály vezetésére 2005-ben kapott megbízást, ahol már a területi hidász üzemeltetői feladatok szervezése, irányítása volt legfőbb feladata. A vezérigazgatóság Híd és Alépítményi Osztályát 2011 és 2015 között vezette. A másfél évtizedes vezetői munkájának elismeréseként – a 2016. évi szervezeti átalakítás során ismételten létrehozott – Pályalétesítményi Főosztály vezetését látja el.

Virág István a területi pályás vezetői beosztásban szerzett tapasztalatát és hidász szakmai ismereteit mindvégig a vasutas hidász szakma javára fordította, annak érdekeit képviselte. Kiemelt jelentőséget tulajdonít a fiatal hidász szakemberek szervezetbe történő integrálásának, szakmai pártfogolásának, ezzel jelentősen hozzájárulva a generáció-váltás alapjainak megteremtésében, a nagyobb zökkenők nélküli átmenet biztosításához.

A Sínek Világában több bemutató-elemző publikációja is megjelent, illetve számos szakmai konferencián tartott előadást a MÁV Zrt. hidász szakszolgálatának képviseletében.

A 2016. évi Korányi díjat a Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma Virág Istvánnak, sokoldalú munkássága és 39 éves mérnöki teljesítménye alapján ítélte oda. A 2016. évi Korányi díjat a kitüntetettnek a 2016.november 15-én a MÁV Zrt. hivatalos helyiségében rendezett ünnepségen - az egykori MÁV hídosztályvezető, Korányi Imre tiszteletére - Tokaji Róbert műszaki felügyeleti és technológiai igazgató adta át.

 

Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma    

 

Joomla templates by a4joomla