2015. évi Korányi díj átadása

 

A Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma a 2015. évi Korányi díjat

Sélley Tivadarnak

ítélte oda.

A határozat indokolása: Sélley Tivadar a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fémipari Műszaki Főiskoláján Dunaújvárosban szerzett üzemmérnöki oklevelet 1975-ben, majd az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán 2003-ban. 1975-ben kezdő mérnökként a MÁV Tervező Intézetnél helyezkedett el statikus tervezőként, ahol lehetősége volt betekinteni a vasúttal kapcsolatos tervezési folyamatokba.

1977-ben került a MÁV Hídépítési Főnökségre, ahol különböző beosztásokban dolgozott, végigjárta a ranglétrát, beosztott mérnöktől a főépítésvezetőségig. A MÁV Hídépítő Kft. megalakulása után annak acélszerkezeti főmérnöke lett. 2007-től a KÖZGÉP Zrt. szerelési főmérnöke.

Szakmai tevékenysége szinte teljes egészében a MÁV-hoz, a vasúti hidakhoz, elsősorban acélhidakhoz kötődik.

Szakmai tapasztalatai alapján publikációi jelentek meg a Mélyépítéstudományi Szemlében, a Mélyépítő Magazinban és a Sínek Világában. Szakmai fórumokon, konferenciákon (Vasúti Hidász Találkozók, METESZ Székház, Budapesti Műszaki Egyetem „EPIX PLAM”, stb.) több előadást tartott, melyek témája elsősorban a hegesztett acélszerkezetek gyártásához és szereléséhez kötődött. Előadásokat tartott a MÁV Tisztképző Intézet tanfolyamain is.

A 2015. évi Korányi díjat a Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma Sélley Tivadarnak, a vasúti acélhidak gyártása és szerelése terén szerzett tapasztalatai, magas szintű szakmai tudása és 38 éves mérnöki teljesítménye alapján ítélte oda. A 2015 évi Korányi díjat a kitüntetettnek, a IX. Vasúti Hidász Találkozón, 2015. szeptember 17-én, Lillafüreden dr. Korányi Imre unokája, Korányi Emese adta át.

 

Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma   

 

 
Joomla templates by a4joomla