2014. évi Korányi díj átadása

 

A Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma a 2014. évi Korányi díjat

Erdődi Lászlónak

ítélte oda.

 

A határozat indokolása: Erdődi László a Széchenyi István Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolán 1979-ben szerzett diplomát. Szakmai munkásságát a MÁV Miskolci Épület- és Hídfenntartó Főnökségén kezdte meg, majd a Miskolci Igazgatóság II. osztályán 15 évig dolgozott. Közben a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki karán szerzett diplomát.

2007-től a MÁV Vezérigazgatóság Hídosztályán dolgozik területi főmérnöki, osztályvezetői, jelenleg területi főmérnöki beosztásban. Ezen beosztásán kívül részt vesz az új Vasúti Hídszabályzat átdolgozási munkájában, továbbá az egyéb más vasúti előírások megalkotásában. Feladata továbbá a korrózióvédelemmel kapcsolatos ismeretek, új előírások, szabványok vasúti alkalmazása. A vasúti Hídosztály legnagyobb szakmai gyakorlattal és kiemelkedő ismeretekkel rendelkező munkatársaként tudását rendszeresen továbbadja a fiatalabb kollégáknak, felkészítve őket a komolyabb feladatok ellátására, a vasúti hidászattal kapcsolatos gyakorlati ismeretek alkalmazására. A Vasúti Hídosztályon felelőse volt a „Hídgazdálkodási rendszer tapasztalatai és továbbfejlesztés lehetőségei” nevű fejlesztési témának, amely a hidak állapotjellemzői változásának feltárásával a leromlási modell felvételével az optimális döntést segítheti.

Számos szakmai konferencián és továbbképzésen magas szintű előadásokat tartott, a Sínek Világa szakmai folyóiratban rendszeresen publikál.

A 2014. évi Korányi díjat a Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma Erdődi Lászlónak sokoldalú munkássága és 35 éves mérnöki teljesítménye alapján ítélte oda. A 2014 évi Korányi díjat a kitüntetettnek a 2014.december 9-én rendezett "Vasúti műtárgyépítések 2014-ben" c. szakmai napon Korányi Emese, a professzor úr unokája adta át.

Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriuma                                                                                    

 

 

 

Joomla templates by a4joomla