Alapítvány beszámolója 2015 évről

 

Az Alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága változatlan összetételben végezte tevékenységét a 2015 évi munkaterv alapján.

Az év első részében a Hidász Konferencia előkészítésére fordítottuk a fő hangsúlyt. A konferenciával párhuzamosan rendeztük meg a fotópályázatot. Elkészült a konferenciára a Hidak a Miskolci Vasúti Igazgatóság Területén c. könyv. A IX. Vasúti Hidász Találkozót 2015. szeptember 15-18. között rendeztük meg sikeresen. Itt került átadásra a 2015. évi Diplomaterv pályázatok díjai, a Korányi díj, a Nívó díj és a Fotópályázat különböző kategóriáinak díjai. A konferenciáról a Sínek Világa 2015/6. számában részletesen beszámoltunk.

2015-ben is támogatta Alapítványunk a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Zsielinszky Szakkollégiumot előadással és elbeszélgetéssel.

Bevételeink elmaradtak a tervezettől. Ennek legfőbb oka, hogy a korábbi években sikeresen megrendezett Vasúti Hidász Konferenciákhoz képest a Miskolci Hidász Találkozót rendkívül nyomott áron tudtuk megszervezni, így bevételeink kiesése ezen a soron jelentkezik.

Kiadásaink között elsősorban a különböző díjakkal járó pénzkifizetés és ezek járulékai lépték túl a tervezett keretet. A tervezett 800 000 Ft-tal szemben ténylegesen felhasználtunk 1 145 030,- Ft-ot. Jelentősen túlléptük a reprezentációs keretet is, 600 eFt tervezett összeg helyett 1 131 583,- Ft-ot használtunk fel, ami a konferencia szervezésével és kiadásaival indokolható.

Kiadásaink között jelentős túllépés mutatkozott a konferenciára kiadott könyv költségeinél, mivel a könyv terjedelme a tervezettet meghaladóan 424 oldal lett.

A konferencia utáni időpontban, november 26-án szervezetük meg a 2015. évi nyugdíjas találkozót, ahol a konferencia kiadványaiból (Sínek Világa, Könyv) ajándékoztuk meg nyugdíjasainkat.

Az év folyamán öt alkalommal tartottunk kuratóriumi ülést, amelyen elsősorban a konferenciával kapcsolatos előkészítés volt a fő téma.

Alapítványunk további fennmaradásához takarékosabb gazdálkodás szükséges (reprezentatív költségek csökkentése), valamint nagyobb aktivitást kell kifejteni a szponzori támogatással kapcsolatban.

Budapest, 2016. április 19.    

   Vörös József

Kuratórium elnöke

Joomla templates by a4joomla