Alapítvány beszámolója a 2014. évről

 

Az alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága 2014-ben megújult összetételben és új székhelyen, Budapesten végezte tevékenységét.

2014. évi munkáját a kuratórium által elfogadott munkaterv alapján végezte.

Júniusban megszervezte a nyugdíjas vasúti hidászok hagyományos éves találkozóját, újra legyártatta a Korányi-díj emlékplakettet. Augusztus 29-én, Budapesten, a XIII. kerületben, a Radnóti Miklós u. 38. sz. ház falán felavattuk a Korányi-emléktáblát. Az alapítvány 2014-ben is kiírta a diplomaterv-pályázatot, sajnos pályázat nem érkezett. A korábbi években e pályázaton díjat nyert kollégák közül többen ma elismert vasúti hidász szakemberek. Az alapítvány támogatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Zielinski Szakkollégiumot, és részt vett a Hídépítők Napja elnevezésű szakmai programon. A terveink szerint 2015. szeptember 16–18. között, Lillafüreden kerül sor a IX. Vasúti Hidász Találkozóra, amelyen szakkönyv megjelentetését tervezzük. A könyv megírását és szerkesztését 2014-ben megkezdtük.

Támogatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Zielinski Szakkollégiumot, és részt vett a Hídépítők Napja elnevezésű szakmai programon. A Szakmai Nívódíjat és a vele járó pénzjutalmat Tóth Axel Roland, a Korányi-díjat Erdődi László kapta meg. A rendezvényről részletes beszámoló olvasható a Sínek Világa 2015/1 számában.

A bevételeink a tervezettől elmaradtak, a támogatások és az adó 1% felajánlásának csökkenése miatt. Legnagyobb kiadásunk (618 000 Ft) a korányi emlékplakett legyártása volt, amit nem tudtunk halasztani, mivel az előző széria elfogyott.

Takarékos gazdálkodás mellett is veszteséges évet zártunk, mivel fő bevételünket a háromévente megrendezett konferencia biztosítja, melyet 2015-ben szervezünk.

Tárgyévben végzett alapcél szerinti és közhasznú tevékenységek bemutatása

Az alapítvány júniusban megszervezte a nyugdíjas vasúti hidászok hagyományos éves találkozóját, újra legyártatta a Korányi-díj emlékplakettet. Augusztus 29-én, Budapesten, a XIII. kerületben, a Radnóti Miklós u. 38. sz. ház falán felavatta a Korányi-emléktáblát. Támogatta a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen működő Zielinski Szakkollégiumot, és részt vett a Hídépítők Napja elnevezésű szakmai programon.

Közhasznú tevékenység főbb eredményei

2014 december 9-én szakmai napot szervezett 105 fő részvételével, ahol a Szakmai Nívódíjat és a vele járó pénzjutalmat Tóth Axel Roland, a Korányi-díjat Erdődi László kapta meg.

 

Vörös József

a kuratórium elnöke

Joomla templates by a4joomla