A Vasúti Hidak Alapítvány 2005. évi tevékenységének legfontosabb eredményei a következők voltak:

 

1. 100 éves a vasúti vasbeton hídépítés Magyarországon c. konferencia.

  • A rendezvénynek 83 regisztrált résztvevője volt.
  • A konferencián 7 előadás hangzott el, amelyek magas színvonalú anyagát külön kiadványban adtuk át a résztvevőknek.

2. Korányi Imre díj átadása. A díjat 2005. évben a kuratórium egyhangú döntéssel Doskar Ferenc rubin    diplomás kollégának ítélte oda.

3. Dobra Jánosné kolléganőnek és Vajda Lajos kollégának több évtizedes elkötelezett vasúti hidász             tevékenységéért életmű díjat adományoztunk.

4. A Kulturális Örökségvédelmi Hivatalnál kezdeményeztük a Sárospataki Bodrog kisvasúti híd ideiglenes     védettség alá helyezését.

  • Az eljárás megindították, de az még nem fejeződött be.

5. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Egyetemi Tanácsánál kezdeményeztük                 Dr. Korányi Imre professzor szobrának felállítását.

  •  Az Egyetemi Tanács a szobor felállításához ez év decemberében hozzájárult, a határozat átvétele után kezdjük meg a kb. 3,5 millió forint összköltség gyűjtését.

6. Adományok gyűjtése a székelyföldi árvízkárosultaknak.

  • Felhívásunkra Alapítványunk számlájára 246.500 Ft érkezett, amelyet a Máltai Szeretetszolgálatnak átutaltunk

7. Emléktábla létesítése és felavatása az első közforgalmú vasúti vasbetonhídnál.

  • A híd tervezője, Zielinski Szilárd emléktáblájának felavatására 2005. szeptember 10-én, a 100 éves a Nyírvidéki Kisvasút ünnepsége keretében került sor.

8. VI. Vasúti Hidász Találkozó előkészítése.

  • A konferenciát 2006. július 5-7 között Dobogókőn, a Manréza Hotelben tartjuk meg, a helybiztosítás megtörtént.

Alapítványunk az alapító okiratban meghatározott céloknak megfelelően működött 2005-ben is, anyagi támogatásaink megítélésénél is ennek megfelelően jártunk el. Alapítványunk tevékenységének ellátásához jelentős külső támogatást nem kapott, az SZJA 1%-ának felajánlásából 337.159 Ft-ot kaptunk. Az Alapítvány vállalt kötelezettségeinek maradéktalanul eleget tett. A támogatások lehetőségeinek bővítése érdekében Alapítványunkat Közhasznú Alapítvány-ra tervezzük átalakítani.

Őszintén reméljük, hogy Alapítványunk eddigi tevékenységével a tisztelt Alapítók és Csatlakozók, valamint az érdeklődők elégedettek lesznek. Kérjük, hogy munkánkat erkölcsileg és anyagilag továbbra is támogatni szíveskedjék.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla