A hagyományos vasúti Hidász Szakmai Nap 2022. november 16-án kerül megrendezésre a BGOK-ban.

Jelentkezésüket a Hidász Szakmai Napra itt tehetik meg.

A program alább olvasható:

 

 

 

 

Dr. Nemeskéri-Kiss Géza emléktáblájának avatására

 

 

A Vasúti Hidak Alapítvány, a MÁV História Bizottság és a Magyar Vasúttörténeti Park Alapítvány szeretettel meghív minden kedves érdeklődőt

Dr. Nemeskéri-Kiss Géza mérnök-főtanácsos (1922-2010)

születésének 100. évfordulója alkalmából a MÁV História Bizottság
2022. évi ülésével egybekötött emléktábla avató ünnepségre.

Időpont:2022. október 27. (csütörtök) 14:30

Helyszín:Magyar Vasúttörténeti Park (1142 Budapest, Tatai u. 95.)

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 

A XI. Vasúti Hidász Találkozót a Vasúti Hidak Alapítvány, a MÁV Zrt. a MÁV Zrt. Debreceni Igazgatósága területén, 2021. szeptember 22–23. között, Hajdúszoboszlón, a Hotel Délibáb konferenciatermében rendezte meg.

 

Alapítványunk működésében a pandémia miatt a 2020. év folyamán több dologban is el kellett térni a megszokott rendtől és a tervezett programjainktól.

A járvány miatt 2020-ban nem tudtuk megtartani a nyugdíjas találkozót, és nem szerveztük meg az esedékes szakmai napot. Mivel zárt közösségekben nem tarthatunk összejöveteleket, maradt a Sínek Világa és a postai vagy az e levelezés a kapcsolat tartására. Nyugdíjasainkat levélben köszöntöttük a húsvét ünnep alkalmából, és értesítettük őket a tervezett nyugdíjas találkozó elmaradásáról. Mint ahogy elmaradt az állami kitüntetések nyilvános átadása is a parlamentben úgy a műszaki egyetemen a központi jubileumi diploma-díj átadó ünnepség is elmaradt, melynek okán nem tudtuk köszönteni az állami kitüntetettjeinket és a vasúti hidászatban érdemeket szerzett díjazottakat. Ezt a Sínek világa szakfolyóiratban és a honlapunkon pótoltuk.

 

A MÁV Zrt. Baross Gábor Oktatási Központban, 2019. november 26-án a MÁV Zrt., az MMK és a Vasúti Hidak Alapítvány Üzemeltetési tapasztalatok és új műszaki megoldások címmel szakmai napot tartott. A rendezvénynek mintegy 120 regisztrált résztvevője volt, akiknek többsége MÁV-szakember, de jelentős számban vettek részt más cégeknél dolgozó tervezők, kivitelezők is.

 

Köszönet az SZJA egy százalékáért

A Vasúti Hidak Alapítvány köszönetet mond azoknak a kolléganőknek és kollégáknak, szimpatizánsoknak, akik a 2020. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át Alapítványunknak felajánlották.

 

A vasúti hidak népszerűsítése is az Alapítvány céljai közé tartozik, ezért az általa háromévenként szervezett hidásztalálkozókon az utóbbi időben fotópályázatot hirdet. Nagy érdeklődésre tart számot, hogy mely hidakat, milyen környezeti hatással sikerül megörökíteniük a pályázóknak. Persze ma már nemcsak a napszak megválasztása fontos, a fényviszonyt, a fénymérést, a fókuszt, a napellenzőt, az árnyékhatást is használja a fotós, meg például szűrőket alkalmaz, sorozatfelvételekből választhat, és a háttér gyakran fokozza a hatást.

 

A járvány miatt 2020-ban nem tudtuk megtartani a nyugdíjas találkozót, és nem szerveztük meg az esedékes szakmai napot. Mivel zárt közösségekben nem tarthatunk összejöveteleket, maradt a Sínek Világa és a postai levelezés
a kapcsolat tartására.

 

A jubileumi, X. Vasúti Hidász Találkozót a Vasúti Hidak Alapítvány, a MÁV Zrt. és a GYSEV Zrt. a MÁV Zrt. Szombathelyi Igazgatósága területén, 2018. szeptember 26–28. között Sümegen, a Hotel Kapitány konferenciatermében tartotta meg. A konferencia 215 regisztrált résztvevője közül 92 fő a MÁV Zrt.-t, a GYSEV Zrt.-t 5 fő, 118 fő a vasúti hidász szakma területén dolgozó külső cégeket képviselte.

 
 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Kossalka termében 2020. március 5-én került sor dr. Kossalka János professzor emléktáblájának avatására. A nagy érdeklődést vonzó rendezvényt dr.Dunai László professzor, az Építőmérnöki Kar dékánja nyitotta meg. A Kossalka termet 2013. február 13-án dr. Lovas Antal† akkori dékán avatta fel.

 

A Vasúti Hidak Alapítvány és a MÁV Zrt. 2017. november 14-én a Baross Gábor Oktatási Központban Üzemeltetési tapasztalatok és új műszaki megoldások címmelhidász szakmai napot szervezett. A konferenciának 129 regisztrált résztvevője volt, akik a MÁV és a vasúti hidász szakterületen működő más szervezetek tervezői, kivitelezői, műszaki ellenőrei, egyetemi hallgatók, továbbá hidász nyugdíjasok voltak. A szakmai napon átadták a Vasúti Hidak Alapítvány 2017. évi díjait. A rendezvényt Vörös József, a Vasúti Hidak Alapítvány kuratóriumi elnöke nyitotta meg.

Joomla templates by a4joomla